Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

SOS: χθες οι φοιτητές που ζούμε στις εστίες πληροφορηθήκαμε ότι πρέπει μέχρι την Τρίτη (σ.σ.αυριο) να γυρίσουμε στους τόπους καταγωγής μας.

***
SOS. Θα παρακαλούσα όσοι συνάδελφοι και φίλοι μπορούν να με βοηθήσουν ως προς αυτό, κοινοποιώντας το, δημοσιεύοντάς το ή επιδιώκοντας μια απάντηση ενός αρμοδίου. Φοιτητές του Μετσοβίου καταρχάς (ήρθε ένας σ επικοινωνία μαζί μου) αλλά όχι μόνον, βρίσκονται σε απόγνωση και εκπέμπουν ΣΟΣ: Τους ζητήθηκε η άμεση εκκένωση όλων των φοιτητικών εστιών της Ελλάδας. Ναι. «Η απόφαση του Υπ. Παιδείας δημοσιοποιήθηκε προχθες το βράδυ χωρίς καμία ενημέρωση και χθες οι φοιτητές που ζούμε στις εστίες πληροφορηθήκαμε ότι πρέπει μέχρι την Τρίτη (σ.σ.αυριο) 
να γυρίσουμε στους τόπους καταγωγής μας.
Χιλιάδες φοιτητές να φύγουμε δηλαδή ταυτόχρονα προς πάσα κατεύθυνση, κάποιοι εκ των οποίων έχουν στο πατρικό τους άτομα ευπαθών ομάδων, κάποιοι δεν έχουν καν μέσο να γυρίσουν λόγω ακύρωσης δρομολογίων…Μέχρι αύριο πρέπει είτε να ακυρωθεί η απόφαση ή να βγει κάποιος πολύ πιο λογικός σχεδιασμός από αυτό το χάος. Αλλιώς το κράτος παρά τις μέχρι τώρα σωστές κινήσεις του, θα έχει βάλει το όπλο στον κρόταφό του». Αυτό λένε καταρχας οι 500 φοιτητές που μένουν στην εστία της Πολυτεχνειούπολης. Κι αναρωτιούνται αν αυτή η μετακίνηση προς τις ιδιαίτερες κατοικίες τους δεν είναι μία παρακινδυνευμένη απόφαση του ΕΟΔΥ που θα σήμαινε διασπορά του ιού από τα αστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια, επαρχία και νησιά.


***

Δεν υπάρχουν σχόλια: